Peaminister autasustas regionaalarengut maasikatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse ministe Jaak Aab jagasid täna välja regionaalarengusse panustanud ettevõtmisi tunnustavad auhinnad
Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse ministe Jaak Aab jagasid täna välja regionaalarengusse panustanud ettevõtmisi tunnustavad auhinnad Foto: Jürgen Randma / riigikantselei

Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse minister Jaak Aab andsid teisipäeval üle neli regionaalarengu auhinda - regionaalmaasikat, millega rahandusministeerium tunnustab piirkonnale olulist mõju avaldavaid algatusi.

Väljapaistva regionaalvaldkonna tegevuse eest said auhinna:

  • MTÜ Sibulatee – oma tegevusega on tutvustanud Peipsiääre kirevat piirkonda tervele Eestile ning ergutanud kohalike inimeste ettevõtlusaktiivsust ühendades kahte eri rahvust ühise eesmärgi nimel koos tegutsema.
  • Jaanus Murakas ja E-Piim Tootmine AS – on andnud tähelepanuväärse panuse Kesk-Eesti arengusse, edendades kohalikku majandust ja toetades mitmeid sponsorlusprojekte.
  • Saaremaa valla ühinemine – see on saarlaste edulugu, mille käigus 12 väiksemat omavalitsust ühinesid territooriumilt Eesti suurimaks omavalitsuseks.
  • Intsikurmu festivali korraldaja MTÜ Munalinn – on aidanud oluliselt kaasa piirkonna arengule ning Põlvamaa eripära säilimisele ja tutvustamisele.

«Mul on suur rõõm ja au tunnustada neid inimesi, tänu kellele on elu Eestis paremaks läinud,» ütles Aab rahandusministeeriumi pressiesindaja teatel. «Nende inimeste panus, millega toetatakse piirkondade arengut, tõstetakse kodukoha mainet ning luuakse uusi töökohti, on hindamatu. Regionaalmaasika konkurss on loodud selleks, et juhtida tähelepanu piirkonna arendajatele, märgata neid tegusid ja pakkuda läbi tunnustuse innustust ka teistele. Sel panusel on väga oluline regionaalpoliitiline mõõde.»

«See töö ja initsiatiiv aitab kaasa, et kogukond oleks elujõuline ja tugev ning elu edeneks kõikjal Eestimaal – mitte ainult suurtes linnades, vaid ka maapiirkonnas,» lisas peaminister Jüri Ratas.

Veebruaris välja kuulutatud konkursile sai kandidaadiks esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutusi, kui ka füüsilisi ja juriidilisi isikuid. Konkursile laekus 23 ettepanekut, mille hulgast valiti välja neli silmapaistvamat algatust. Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Regionaalarengu auhind anti välja viiendat korda. Konkursi parimad on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusel on edenenud piirkonna majandus, loodud uusi töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ning teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

2017. aastal said auhinna Ants Väärsi, Rõngu Pagar OÜ, AS Konesko ja Maaelufestival Sõmerul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles