Vaata, mis on selleaastased Maamessi tõmbenumbrid

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maamess

Maamessil on traditsiooniks saanud põnevate eksponaatide esiletõstmine ja «messinaelaks» kuulutamine. Maa Elu avaldab ülevaate selle aasta messi parimatest paladest, et külastajad saaks juba aegsasti väljapanekuga tutvuda.

Junkkari mehaanilise väljakülviseadmega kombikülvik W700

Foto: Maamess

Kui tavapäraselt on mehaanilise väljakülvisüsteemiga külvikutel töölaius ja transportlaius identsed, siis Junkkari W700 külvikul on unikaalse vilja ja väetise jaotusüsteemi kasutamisega saavutatud 7-meetrise töölaiuse juures masina transportlaiuseks 3 meetrit. Masinat tutvustati esmakordselt novembris Hannoveris Agritechnica messil.

A. Tammel, VP-3 (asukoht messil)

Iseliikuv taimekaitseprits John Deere R4050i

Foto: Maamess

Uus R4050i iseliikuv taimekaitseprits tõstab pritsimise tootlikkuse uuele tasemele. Masina standardvarustuses on süsinikkiust 36-meetrise töölaiusega lahusepoom. See on 6 korda tugevam, kuid sealjuures 5,5 korda kergem, kui teraspoom.

Süsinikkiust poom annab masinale hea kaalujaotuse, mis võimaldab pritsida madalama rehvirõhuga ning vähendada põllu liigset tallamist.

Baltic Agro Machinery, VP-52

Jeprent

Foto: Maamess

Jeprent portaal on uudne lähenemine renditurule – nii-öelda rasketehnika “Uber”, mis võimaldab igaühel enda tehnikat renti anda või ise teenust osutada. Kaardirakendus aitab leida sobiva masina lähipiirkonnast ja nii hoida kokku transpordikuludelt.

Tehnika ülespanek www.jeprent.ee keskkonda ei maksa, Jeprent küsib tasu alles siis, kui tehing on teoks saanud.

Jeprent, B-23

  

Humus loomaveohaagis

Foto: Maamess

PMT esitleb maailmas ainulaadset söödamaja lahendusega loomaveohaagist. Uudse lahendusena pakutakse loomaveohaagisele külgmisi seinu väravatena, mis muudavad haagise mobiilseks söödamajaks, mida on võimalik karjamaale jätta.

Lahendus võimaldab haagist mitmel erineval otstarbel kasutada ja söödamajana efektiivsemat söödakasutust saavutada.

Paide Masinatehas, VP-277

Zetor Major 80 HS

Foto: Maamess

2015. aastal avaldas Zetor uue disaini prototüübi Zetor traktoritele, mulluseks Agritechnicaks sai prototüübist reaalne traktor.

Zetori uue välimuse taga on Itaalia disainiagentuur Pinifarina, mille kuulsatele väljunditele (BMW, Ferrari jne) lisandus nüüd ka Zetor.

Specagra, VP-86

Siblija 75 põhuäke

Foto: Maamess

Teadaolevalt esimene Eestis seeriatootmisesse jõudnud põhuäke, mille nimi on tuletatud eesti keelest – seade tegeleb põhuga nagu kana. 7,5-meetri laiune Siblija 75 laotab koristusjärgse põhu põllul laiali ja paneb varise kasvama.

Töökiirus alates 15 km/h.

Agrimet, VP-156

John Deere 1170G 8-rattaline harvester

Foto: Maamess

Lühenevad talved ja vihmased ilmad on pannud metsamehed raskesse olukorda – pea aastaringselt tuleb töötada pehmetel pinnastel. John Deere’i insenerid ei ole selles osas istunud käed rüpes.

Valmis on saanud ulatusliku uuenduskuuri läbinud produktiivne keskklassi harvester 1170G, mis on esmakordselt saadaval ka 8-rattalisena. Kui eelmainitud kombinatsioonile lisada veel ka laiad roomikud, on tulemuseks tõsine tegija nii pehmel pinnasel kui ronima küngastel!

Intrac, VP-23

Metsis 10-rattaline metsaveotraktor

Foto: Maamess

Metsatehnikatootja Metsis esitleb esimest kümnerattalist metsaveotraktorit, millel kõik rattad veavad.

Masin on sündinud koostöös klientidega ning jõuab esimest korda laiema avalikkuse ette just Maamessil.

Metsis, VP-49

 

  

Vetsmarttubes ventilatsioonisüsteem

Foto: Maamess

Vetsmarttubes kaasaegne ventilatsioonisüsteem parandab loomade tervist ja suurendab loomade jõudlust. Uuringutulemused näitavad, et peale Vetsmarttubes ventilatsiooniseadmete paigaldamist on loomade ravikulud märkimisväärselt vähenenud.

Igale farmile individuaalselt loodud ventilatsioonisüsteem koos veterinaariaalase põllumajanduse ventilatsiooni oskusteabega kindlustavad kõikidele looma- ja linnuliikidele farmis värske ja puhta õhu.

Teknest, C-23

TMC Cancela metsa multšer THB

Foto: Maamess

TMC Cancela on uus kaubamärk Eesti turul. Maamessil on väljas liikurmasina noole otsa kinnitatav metsa multšer THB, mis suudab purustada nii suuremad oksad kui ka palgid. TMC Cancela multšerid on vastupidavad ja innovatiivsete lahendustega.

Multšer on valmistatud erimetallist strenxist, mis on ülitugev ja vastupidav. Multšerid on loodud töötama keerulistes oludes ja raskesti juurdepääsetavates kohtades.

Starfeld, VP-8

Redi-Rock tugiseinte süsteem

Foto: Maamess

Redi-Rock on maailma juhtiv kindlate tugiseinte süsteem, mis lisaks oma tugevusele näeb ka väga hea välja.

Projekteerijad eelistavad, insenerid kiidavad.

Pärnu Graniit, VP-334

 

 

Forigo TL16 hooldusniiduk

Foto: Maamess

Messil esitletakse vastvalminud laia kasutusalaga Forigo TL16 niidukit, millega saab niidetud nii jäätmaa, teeservad ja jõeääred, põõsastikuid kui ka purustada kuni 10-sentimeetrise diameetriga oksad.

Maamasin, VP-6

 

Haamerveski Jenz BA 725 DXL

Foto: Maamess

Biomassipurusti ehk haamerveski innovaatilisus ja olulisus seisneb tema võimekuses.

Purustatud saavad rabakännud, villpea ja turvas.

Tootsi Turvas, VP-63

 

Claas Torion rataslaadur

Foto: Maamess

Tegemist on esimese rataslaaduri seeriaga, mis on mõeldud üksnes põllumajanduses kasutamiseks. Selle masinaga tuleb CLAAS vastu kasvavale nõudlusele suure jõudlusega põllumajandusvedude ja materjalikäitluse masinate järele. Uus TORION hõlmab kolme erinevat suuruskategooriat ning väga suurt jõudlusvahemikku.

Konekesko, VP-40

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles