Tähelepanu, põllumehed: PRIA toetuste tähtajad lähenevad

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Seni on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitatud 2404 loomakasvatustoetuste taotlust. Viit liiki üleminekutoetusi saab e-PRIA vahendusel taotleda 21. märtsi südaööni, piimalehma kasvatamise otsetoetust pärast seda hilinenult veel 16. aprillini.

Üleminekutoetuste hulka kuuluvad ammlehma ja ute kasvatamise toetus, mida makstakse loomapidaja nimel registreeritud loomade arvu alusel.

Piimalehma kasvatamise otsetoetust saavad taotleda kuni 400 piimalehma pidajad.

Taotlused tuleb kõigil esitada elektroonilise kliendiportaali e-PRIA vahendusel. PRIA maakondlikes teenindusbüroodes pakutakse võimalust kasutada e-PRIA kliendiarvuteid ning vajadusel abistavad e-teenuste kasutajaid PRIA töötajad. Küsimuste korral võib helistada infotelefonil 7377 679.

Kõnealuste toetuste tänavune eelarve on 18,4 miljonit eurot, ühikumäärad selguvad pärast taotluste menetlemist. Üleminekutoetuste taotluste otsused kinnitab PRIA 22. juuniks, piimalehma kasvatamise otsused 10. detsembriks. Toetuste määramisele järgneb kohe ka väljamaksmine.

Eelmisel aastal laekus analoogsete toetuste taotlusi kokku üle 3300.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles