Piimatootjad: Eesti inimestele meeldivad laktoosiga tooted (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tere ja Farmi Piimatööstuse juhid kinnitavad, et kuigi avalikus ruumis on väga palju juttu laktoosivabade toodete populaarsusest, on tegelik elu vastupidine – laktoosivabad moodustavad piimatoodetest vaid 10 protsenti. Koguni 90 protsenti tarbijatest ostavad aga naturaalseid piimatooteid.

«Piimatööstused on saanud meedias kriitikat, et laktoosivabad tooted on vallutanud kõik letid, kuid päris nii see ei ole,» rääkis Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik pressiteates.

«Laktoosivabade toodete valik on viimastel aastatel loomulikult oluliselt laienenud. Tarbijaid, kes soovivad osta laktoosivabu tooteid, on 12 protsenti ning pea pooltel neist laktoositalumatust ei ole. Müüginumbrid näitavad, et kuigi selliste toodete valik pidevalt laieneb, ei ole nad kuigi populaarsed – Eestis on need kitsale tarbijaskonnale suunatud tooted,» ütles Kallaspoolik.

«Tartu Ülikooli teadlaste tehtud uuringus «Laktoositalumatus ja piima tarbimine Eestis» selgus, et kuigi geen, mis laktoositalumatust põhjustada võib, on 25 protsendil elanikkonnast, kogevad piimasuhkru tarbimisega seotud vaevusi vaid 5-6 protsenti kogu rahvastikust,» märkis Kallaspoolik.

Tere turundusjuht Katrin Tamm lisas, et nii Eestis kui ka kogu maailmas saavad inimesed iga päev toitumise kohta uut infot, mis omakorda toiduainetööstust ja kaubandust oluliselt mõjutab. «Laktoosivabadele toodetele on olemas eraldi nišš, mis moodustab kogu tootevalikust umbes 10 protsenti, valdav osa sortimendist on endiselt laktoosiga,» ütles Tamm.

«Lisaks on tegelikult hinda läinud hoopis tooted, mida on võimalikult vähe töödeldud,» lisas Tamm. «Igas naturaalses piimatootes on looduslikult sees 4-5 grammi piimasuhkrut ehk laktoosi. Näiteks kaltsium ja teised rasvlahustuvad vitamiinid lausa vajavad imendumiseks laktoosi. Piimast ja piimatoodetest saame me aga umbes 75% vajaminevast kaltsiumist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles