Sügisel põrunud kartuli- ja köögiviljakasvatajad võivad siiski saada leevendust

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsad
Kapsad Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF/Scanpix

Maaeluministeerium liikus sammu võrra lähemale erakorralise toetuse kehtestamisele kartuli- ja avamaaköögiviljakasvatajatele, kel jäi 2017. aasta sügisel tugevate vihmade tõttu saak osaliselt koristamata, teatas Maaeluministeerium.

Täna saatis ministeerium kooskõlastamisele ka vastavasisulise määruse eelnõu. «2017. aasta liigniiske sügis viis paljud taimekasvatajad keerulisse majanduslikku olukorda,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm erakorralist toetust kommenteerides.

Kellele antakse?

  • Erakorralist toetust antakse selle põllumaa kohta, kus jäi alates 2017. aasta septembrist koristamata kartul (välja arvatud varajased kartulisordid) või vähemalt üks järgmistest avamaaköögiviljadest: aedhernes, aeduba, juurseller, kaalikas, lehtkapsas, lillkapsas, naeris, pastinaak, porgand, porrulauk, spargelkapsas, söögipeet ja valge peakapsas.
  • Toetust antakse kartuli- või avamaaköögivilja kasvatajale, kes taotles 2017. aastal ühtset pindalatoetust või puu- ja köögivilja kasvatamise otsetoetust ning kelle taotlus rahuldati. Koristamata kartuli või avamaaköögivilja kasvatamise pindala suurus peab olema vähemalt 0,3 hektarit ning põllumaa pindala määramisel võetakse arvesse kartuli- või avamaaköögivilja põld pindalaga vähemalt 0,01 hektarit.

Toetuse taotlusi saab esitada viie päeva jooksul, 19. kuni 23. märtsini PRIA portaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles