Väikekaupmehed rõõmustavad ühe kassa lahenduse üle

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Väikekaupmeeste Liidu juhatuse liige Rein Reinvee
Eesti Väikekaupmeeste Liidu juhatuse liige Rein Reinvee Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Eesti Väikekaupmeeste Liit toetab Riigikogu liikme Aivar Koka parandusettepanekut tubakaseadusesse, mille järgi tohiks tubakatooteid näidata poes ainult ühes kassas.

Liit leiab, et selline muudatus aitaks väikepoode, sest võtab arvesse nende eripära – paljudes väikepoodides ongi ainult üks kassa. Muudatus ei nõuaks väikepoodidelt nii suuri investeeringuid kaupluste ümberehitamiseks, kui seda vajaks tubakatoodete väljapaneku lauskeelamine.

Väikekaupmeeste Liidu sõnul on nende liikmetel hea meel, et kaupmeeste häält on osaliselt kuulda võetud, probleeme tunnistatud ning pakutakse välja tervemõistuslikke lahendusi, kuidas väikepoode säästa. Väikekaupmehed andsid Riigikogule üle 31000 allkirjaga petitsiooni, milles väljendatakse sügavat muret üha suurema jaemüügi korralduse reguleerimise üle, mis seab ohtu paljude Eesti väikepoodide tuleviku. Petitsiooniga kutsutakse üles loobuma aktsiisitõusudest ja tubaka väljapanekupiirangust, mis toob niigi süveneva piiri- ja salakaubanduse tõttu keerulises olukorras olevatele kauplustele kaasa täiendavad investeeringud.

Poodnikute sõnul ei müü väikepoed üksnes toidukaupa, vaid poe sulgemise tõttu jäävad osutamata ka mitmed olulised teenused nagu postiteenus, majapidamisgaasi müük ja pangateenused. Lisaks on väikepoed paljudes maapiirkondades kogukonna keskused, kus inimesed saavad kokku ja suhtlevad argistel teemadel.

Eesti Väikekaupmeeste Liit koondab enda liikmeskonda ligi 150 väikepoodi, sealhulgas on kümneid maakaupluseid, andes tööd kogu Eestis ligi 3000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles