Nüüd saab taotleda toetust kohaliku eripära esiletoomiseks

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lossi seina restaureerimine
Viljandi lossi seina restaureerimine Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast on avatud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetuse (PKT) taotlusvoor Viljandi, Järva, Valga, Tartu ja Lääne maakondadele. Teise taotlusvooru toetuste kogusumma on ligi 23 miljonit eurot.

«Toetuse eesmärk on kasvatada majandus- ja ettevõtlusaktiivsust ning tööhõivet väljaspool Tallinna ja Tartut. Toetame funktsionaalse linnaruumi loomist, mis oleks atraktiivne nii kohalikele inimestele kui ka ettevõtjatele,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab. «Esimesest taotlusvoorust rekonstrueerime näiteks Valga linnasüdame ning muudame Tõrva ja Elva keskväljakud tänapäevasemaks.»

Arendada kohalikku eripära

Toetuse abiga saab teha investeeringuid, et arendada sihtkoha eripära rõhutavaid turismiatraktsioone, rajada ettevõtlusele vajalikku avalikku tugitaristut tööstus- ja ettevõtlusalade juurde, arendada välja inkubatsiooni- ja tootearendusvõimalusi, muuta linnakeskuse avalikku ruumi ettevõtlusele atraktiivsemaks ning arendada keskuste ja tagamaa vahelisi ühendusi, nagu ühistransport ja kergliiklusteed. Arendatavate projektide eelvaliku tegid maakonnad ning PKT investeeringute toetust saab taotlema tulla nendele objektidele, mis on vastava maakonna tegevuskavas.

Täpsema info taotlusvooru tähtaegade, kinnitatud tegevuskavade, tingimuste ja nõutavate dokumentide kohta avaldab EAS oma veebilehel.

Teine voor on ühtlasi viimane, mille käigus on võimalik piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmesse taotlusi esitada. Teisele taotlusvoorule järgneb üle-eestiline reservprojektide voor. Sellesse pääseb igast maakonnast kolm kõige kõrgema positiivse hinde saanud taotlust, mis maakonna eelarvevahendite lõppemise tõttu ei saanud teisest taotlusvoorust toetust.

Taotluste esitamise tähtaeg on 31. jaanuar 2018 kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles