Avatud toiduainetööstuste nädal paotab söögitööstuse uksed

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kalevi kaasaegne šokolaadiköök
AS Kalevi kaasaegne šokolaadiköök Foto: Stanislav Moshkov/Scanpix

Maaeluminister Tarmo Tamm avab täna keskpäeval kommivabrikus Kalev avatud tööstuste nädala.

Viinakuu teisel nädalal pakuvad 26 toiduainetööstust üle Eesti nädala vältel huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Seniste registreerumiste põhjal on populaarsemad tööstused Kalevi kommivabrik ja jäätisetootja Balbiino. Täitunud on 30 ekskursioonigruppi, kuid veel on hulgaliselt võimalusi liituda ekskursioonidega mitmetesse teistesse ettevõtetesse.

Huvi on suur ka tootja pool

«On hea, et inimesed saavad oma silmaga veenduda, et kohalik toidutootmine on väga suur väärtus ja ettevõtted teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,» ärgitas minister kasutama võimalust tööstustesse huvikäigule minna.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul valmistab suurt heameelt, et käesoleval aastal on tööstuste nädalaga tulnud kaasa nii palju toidutootjaid, tervelt kolmandiku võrra rohkem kui mullu. «Samamoodi on rõõm tõdeda, et ka rahva huvi on olnud suur. See näitab, et inimesed hoolivad kodumaisest toidust ja tunnevad siiralt huvi selle valmistamise vastu,» sõnas Potisepp.

«Pean väga positiivseks, et lisaks suurtele toidutööstustele soovivad selle nädala raames oma tootmist ja toodangut tutvustada ka paljud väiksemad põllumajandusettevõtted, kes väärindavad ise põllult ja laudast tulnud saadusi. Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taas hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,» tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Külastajaid ootavad:

A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

Registreerimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles