Kuketibudel puudub väärtus

Adele Johanson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loo alevikus asuva Talleggi haudejaama kõrval seisvates prügikastides säutsusid nädalavahetusel munakoorte ja surnud lindude vahel ka elusad tibud.
Loo alevikus asuva Talleggi haudejaama kõrval seisvates prügikastides säutsusid nädalavahetusel munakoorte ja surnud lindude vahel ka elusad tibud. Foto: Kaader videost

Pärast õõvastavat tibude tapmise lugu Harjumaal Loo alevikus asuvas Talleggi haudejaamas on hea teada, et paljud Eesti munatootjad ostavad tibusid sisse ega pea sellise selekteerimisega tegelema.

Kurb tõsiasi on, et kuketibud ei ole haudejaamale kuigi hinnaline kaup ning ühel või teisel viisil tuleb neist lahti saada. Jõgevamaal Põltsamaa vallas tegutseva Sakala haudejaama kinnitusel kingivad nemad oma kuketibud ära ega pea neid hukkama.

«Anname kuketibud maainimestele, kes tahavad kasvatada. Meil ei ole kogused nii suured,» rääkis ettevõtte juhatuse liige Marek Tanvald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles