Algas e-hääletamise avalik testimine

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline isikutunnistus.
Elektrooniline isikutunnistus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates tänasest saavad kõik valimisealised osaleda e-hääletamise keskkonna avalikus beeta-testimises.

Veebilehel www.valimised.ee algas e-hääletamise keskkonna avalik beetatestimine, mille käigus saavad kõik osalejad anda oma hääle Eesti kõige looduskaunimale paigale, teatas valimiste meedianõunik Kristi Kirsberg.

Valimisteenistus on tänulik kõigile proovihääletajatele, kes annavad oma hääle ja panuse uuendatud süsteemi testimiseks.

Testhääletamisel tuleb läbi teha sama protseduur kui valimistel e-hääletades. Kuigi e-hääletamise süsteemi on uuendatud, ei ole valija jaoks midagi muutunud. Valija laeb ikka alla valijarakenduse, veendub, et tal on olemas internetiühendusega arvuti ning kasutab enda identifitseerimiseks ID-kaarti, digi-ID-d või mobiil ID-d.

Testhääletamine kestab 18. augusti kella 18ni. 

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 15. oktoobril, elektrooniline hääletamine algab 5. oktoobril kell 9.00 ja kestab ööpäevaringselt kuni 11. oktoobril kella 18ni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles