Avatud talusid aitavad leida kaks tasuta nutirakendust

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Avatud talude päeval ootavad külla rekordiliselt ligi 280 talupidamist ja põllumajandustootjat,» ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe Maaeluministeeriumist. «Selleks, et avatud talusid veelgi lihtsamalt üles leida, saab valida kahe tasuta nutirakenduse vahel.»

Juba sellel pühapäeval toimuval avatud talude päeval osalevaid talusid aitavad leida nutirakendused LiveTeam ja Navicup. «Mobiilirakenduste abil saavad osalejad lasta ennast soovitud kohta juhatada,» lisas Lillemäe. «Eestimaine nutitelefoni äpp LiveTeam võimaldab orienteeruda talust-talusse ning sama ajal sõpradega mugavalt suhelda ja infot jagada, Navicupi kaudu saab lisaks statistikat, kus ja kui palju rahvast käinud on.» Kes tahab avatud talusid paberkaardilt otsida, leiab need Olerexi ja Alexela suurematest tanklapoodidest ning Rimi «Talu toidab» lettidest.

23. juulil 2017 toimub kolmas üle-eestiline avatud talude päev, kus osaleb kokku ligi 280 talu ja põllumajandustootmist. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine «Kodukant».

Kasulikke viiteid:

Avatud talude päeva veebileht

Registreerunud talude andmebaas

Talud Google'i kaardil

Avatud talude päev Facebookis

Avatud talude päeva videod

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles