Galerii: Eesti suurimad piimatöösturid ühinesid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiamet andis eile loa Tere ja Farmi piimatööstuse koondumiseks. Ettevõtete kaubamärgid jäävad alles, koondunud ettevõtte pikaajaline strateegia töötatakse välja saneerimiskava elluviimise ajal.

Koondumise esimeses faasis jätkab Tere tegutsemist Farmi Piimatööstuse tütarühinguna. «Koondumisega saavutame finantsilise stabiilsuse ja kindluse, millest on puudust tundnud piimatootjad, ettevõtte töötajad ja võlausaldajad,» ütles ASi Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp.

«Koondumine annab Terele võimaluse tootmist jätkata ning kasutada olemasolevat potentsiaali jõulisemalt ära,» rääkis ASi Tere juhataja Margit Talts. «Kasutame seni rakendamata tootmisvõimalusi, et väärtustada rohkem eestimaist toorpiima, ühtlasi saame oluliselt suurendada lõssipulbri tootmist. Koondunud ettevõtetes püüame tööd tõhustada – suuremad tootmisvõimsused loovad eeldused üksuste spetsialiseerumiseks.»

Margit Taltsi kinnitusel tekivad koondumisjärgselt seotud ettevõtted, mis vaatavad Eesti turust kaugemale. «Koondunud ettevõttel on ühiselt paremad võimalused ekspordi kasvatamiseks ning piisav tootmisvõimsus, et suurendada müügimahtu lähiriikides,» rääkis Talts. 

Selle aasta 15. märtsil esitas Maag Grupp Konkurentsiametile koondumistaotluse Farmi Piimatööstuse ja Tere ühinemiseks.

Enne seda ostis Maag Terega seotud firmade laenunõuded ning sai seeläbi Tere suurimaks võlausaldajaks. Koondumisloa menetlemiseks oli konkurentsiametil ette nähtud kuni neli kuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles