E-PRIA keskkonnas saavad taotlejad tasuta nõu

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba järgmisest aastast plaanitakse minna üle ainult e-PRIA kaudu pindalatoetuste taotlemisele.
Juba järgmisest aastast plaanitakse minna üle ainult e-PRIA kaudu pindalatoetuste taotlemisele. Foto: Margus Ansu

Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistus korraldab koostöös PRIAga pindalatoetuse taotlusvooru ajal e-PRIA kasutamise juhendamist ja tasu selle eest taotlejailt ei küsita.

Juhendajateks on kogenud põllu- ja maamajanduse kutsetunnistusega konsulendid ja nõuandekeskuste töötajad. Neilt saab abi mitmesugustes küsimustes, sealhulgas kliendiks registreerimisel, põllumassiivide piiride muutmisel ja mahetootmise toetuste taotlemisel.

Mai algusest saab iga tootja pöörduda oma maakonnas e-PRIA juhendamise tugiteenust pakkuva konsulendi või nõustaja poole, et registreeruda tasuta juhendamisele. Teenust pakutakse kõigile taotlejatele, kes soovivad oma dokumente e-PRIA kaudu esitada, kuid pole seda keskkonda varem kasutanud või on sellega varem ise hätta jäänud.

Vajadusel saavad kõik taotlejad, kellel puudub arvuti või internetiühendus, kasutada oma taotluse täitmiseks ja esitamiseks seda teenust pakkuvate konsulentide ja nõustajate arvuteid.

Juhendamise eesmärk on suurendada e-PRIA kaudu toetuse taotlejate arvu ja esitatavate dokumentide osakaalu, kuna juba järgmisest aastast plaanitakse minna üle ainult e-PRIA kaudu pindalatoetuste taotlemisele.

E-PRIA kaudu taotlust esitades teavitab portaal jooksvalt taotluses esinevatest puudustest ja tekkinud vigadest ning taotlust esitades saab olla kindel, et see on korrektne. Samuti on järgmisel aastal juba lihtsam taotlusvormi täita, kuna ühes kohas on koos kogu maade ja taotlustega seonduv info.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles