Pankrotis Rey hind on langenud 300 000 euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu septembris pankrotistunud aktsiaseltsi Rey Seakasvatus pankrotihaldur on langetanud ettevõtte hinda neli korda 300 000 eurole, kuid võimalikke ostjaid napib siiski.

«Kui alguses tahtsime ettevõtet müüa 1,2 miljoni euro eest, siis huvi puuduse tõttu oleme pidanud seda pidevalt langetama, kuid praegusest hinnast me allapoole ei lase,» ütles firma pankrotihaldur Maie Klemmer BNSile.

Ta lisas, et praegu käivad läbirääkimised mitme ettevõttega, kes on avaldanud soovi ettevõtet omandada.

Vara väärtuse allahindamist on Klemmeri sõnul põhjustanud eeskätt väga halb majandusseis Eesti põllumajandussektoris, eelkõige just seakasvatuses.

«Müüki pole lihtsustanud ka Vastse-Kuustse lihatööstuse sulgemine,» lisas ta.

Rey lihatööstuse suurim võlausaldaja on LHV Pank, kelle nõue on suurusjärgus 1,4 miljonit eurot. Teine suurem võlausaldaja on maksuamet.

Raplamaal Kehtnas sigu kasvatav ja lihatooteid valmistav Rey esitas kohtule avalduse enda pankroti väljakuulutamiseks mullu 17. septembril. Ettevõte koondas 43 inimest. Ettevõtte tõi pankroti põhjuseks välja peamiselt sigade Aafrika katku tõttu sulgunud eksporditurud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles