Vooru farmis on sigade hävitamine lõpule viidud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vooru farm.
Vooru farm. Foto: Elmo Riig

Koostöös veterinaar- ja toiduametiga (VTA) kõik Vooru nuumafarmis olnud 2149 siga gaasitati ja korjused viidi loomsete jäätmete käitlemise tehasesse Väike-Maarjas, teatas farmi omanikettevõte HKScan Estonia.

Varutud sigade jõusööt ning saepuru lähevad ettevõtte teatel utiliseerimisele.

Hävitamistöödega tehti algust reede hommikul, tööd lõppesid pühapäeva hilistel õhtutundidel. VTA organiseeris tehnika, lisatööjõu, töövahendid, toitlustuse, ühekordsed riided ning desovahendid; gaasitamisel aitas päästeamet.

Loomsete jäätmete käitlemise tehasesse Väike-Maarjas toimetati seitse koormat hävitamisele läinud sigu.

«Edasi lähevad Vooru nuumafarmi hooned ning farmi ümbrus puhastusse ja desinfitseerimisele ning peale seda peavad hooned seisma tühjana 40 päeva. Soovime VTA poolt tänada HKScan Estonia töötajaid ning teisi partnereid abi ning kiire tegutsemise eest,» ütles VTA peadirektor Ago Pärtel.

«Protsess ei ole kerge ning siinkohal tuleb kõigile seakasvatajatele südamele panna, et bioohutusmeetmeid peab rangelt järgima ning lisaks tuleb pidevalt oma töötajatele ja koostööpartneritele olukorra tõsidust selgitada,» lisas Pärtel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles