Murelikud Venemaa restoranipidajad: mis menüüdest alles jääb?

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustuväljapanek Peterburis.
Juustuväljapanek Peterburis. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa restoranipidajad on sunnitud pärast Lääne toidule seatud impordipiiranguid üle vaatama oma restoranide menüüd – kreemised prantsuse juustud ja mereandide risotod peavad sealt kaduma.

«Hinnad lähevad üles ja teatud toidud kaovad,» ütles Aleksei Papernõi, kelle keskmises hinnaklassis Moskva kohvik the Children of Paradise oli reede õhtul puupüsti täis, kirjutab Reuters. «Me anname endast parima, et ellu jääda... Ma ei kujuta ette, kuidas mõned restoranid ja kohvikud sellises olukorras tegutseda saavad.»

Ta nimetas aastast emargot «Venemaa sanktsiooniks Venemaa vastu». Üks kohviku klientidest ütles, et oleks olnud ausam, kui ametnikud oleksid pidanud loobuma oma Mercedestest ja hakanud sõitma Žigulidega.

Eriti populaarne on Venemaal sushi, mida võib leida isegi itaalia ja prantsuse restoranide menüüdest. Üks suurimaid sushirestoranikette Rostiner teatas kõneisiku vahendusel, et nad impordivad 50 protsenti serveeritavast toidust. Neid ootab ees menüüde ja hindade muutmine, nentis kõneisik. Üks sushiketi juht ütles, et lihtsalt pole olemas vene lõhet.

Samas on Venemaal sanktsioonide toetus suur ning üks restoran Jekaterinburgis on juba välja tulnud «sanktsioneeritud menüüga», mis koosneb Venemaal toodetud toidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles