Uus tööstus pressib piima kokku

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ööpäevas suudab Euroopas unikaalsel põhimõttel töötav tehas Jõgisool maksimaalselt töödelda 300 tonni piima,» tutvustab OÜ Elpa varumisjuht Juss Lepplaan seistes tihendatud piima kogumismahutite ees.
«Ööpäevas suudab Euroopas unikaalsel põhimõttel töötav tehas Jõgisool maksimaalselt töödelda 300 tonni piima,» tutvustab OÜ Elpa varumisjuht Juss Lepplaan seistes tihendatud piima kogumismahutite ees. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti suurim toorpiima eksportija Elpa i.e ja Leedu piimatööstus Rokiškio Sūris avasid nädal tagasi Järvamaal Ambla vallas Euroopas ainulaadse tehnoloogiaga piimatööstuse, mis pakub tööd 20 inimesele.

Elpa i.e omanikud Arnold Kannike ja Kristjan Linkov on korraldanud Eesti piimatootjate toorpiima vedu Leetu juba aastaid, tarnides üle 300 tonni piima päevas Leedu tehasele Rokiškio Suris, kirjutas Äripäev.

Kannike ütles, et Jõgisoole avatakse selline tehas, kus piimast tihendatakse kuivaine 24protsendini ning hoitakse transpordikulu kokku poole võrra. «Selliselt tihendatud piim läheb Leetu Rokiškio Suris AB piimatööstusesse ja seal valmib sellest juust,» ütles ta.

Rokiškio Surise juhatuse liige Evaldas Dikmonas kiitis koostööd Eesti partneritega ning ütles, et sarnasel tehnoloogial töötav tehas oli seni olemas vaid Uus-Meremaal.

Loe pikemalt Äripäevast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles