Politsei sunnib karantiini ajal elukohta korrastanud Ukraina töölised riigist välja (12)

maaelu.postimees.ee
Copy
Nopri talu peremees Tiit Niilo ütles, et tema juurde Ukrainast saabunud töölistele anti korraldus riigist lahkuda, sest politseireidi ajal ei olnud nad karantiinipaigas lamamas, vaid korrastasid oma elupaigaks mõeldud ruume.
Nopri talu peremees Tiit Niilo ütles, et tema juurde Ukrainast saabunud töölistele anti korraldus riigist lahkuda, sest politseireidi ajal ei olnud nad karantiinipaigas lamamas, vaid korrastasid oma elupaigaks mõeldud ruume. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korraldusel peavad riigist lahkuma 12 erilennukiga Ukrainast saabunud meest ja naist, kes PPA ja Terviseameti ühisreidil osalenud ametnike hinnangul tegid karantiini ajal tööd.

Võõrtööliste tööandjad on riigiameti otsusest hämmingus ja eitavad karantiinisolijate töötegemist. Kui just oma elukoha eest hoolitsemist – ukseesise harjaga pühkimist ja külmiku ühest majast teise vedamist – tööks ei pea nimetama.

Eesti rahva tervise ja riigi julgeoleku kaitset põhjenduseks toov riigist väljasaatmise otsus puudutab ASis Platex nelja meest. 21. juulil saabusid mehed Eestisse, 5. augustil käisid teist korda koroonatesti tegemas, mis nad veel kord terveks tunnistas, ja kaks päeva hiljem saabus PPA korraldus riigist lahkuda, kuna mehed on oht Eesti rahva tervisele.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles