Lumevaene ja soe talv pakkus sel aastal looduses palju üllatusi. Loodussõpradele pakub erakordseid hetki ka äsja alanud kevad, sest Eestimaa randa on jõudnud eksootilised linnud, keda siinmail vabas looduses varem kohatud pole.  

Koos teiste rändlindude parvedega on Matsalu rahvuspargi aladel end sisse seadnud ka kolm flamingot, keda loodusvaatlejad märkasid esimest korda eile. Täna õnnestus linnuvaatlusega tegelenud kohalikul ornitoloogil graatsilised külalised ka fotole püüda.

Arusaadavalt pakub selliste eksootiliste lindude saabumine huvi ornitoloogidele nii Eestist kui mujalt, samuti niisama loodses liikujatele.

Et hoida linnuriigi rahu ja mitte rikkuda Eestis praegu eriolukorra tõttu kehtivat 2+2 reegli, palub Keskkonnaamet flamingosid vaatama minna soovivatel huvilistel esmalt registreeruda, et vältida rahvakogunemisi.

Flamingosid vaatlema minna soovijatel palutakse kirjutada meiliaadressil aprill@nali.ee, et saada teada, millisel päeval ja kellaajal rahvuspargi poole oma sammud seada võib.

Kommentaarid
Copy