Raplamaal murdsid hundid koduloomi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid
Hundid Foto: Juan José González Vega (Wikimedia Commons)

Raplamaal asuva Kodila mõisa omanik Raul Maasikas taotleb keskkonnaametilt maakonda hundijahi lube juurde, väites, et piirkonnas on hunte liiga palju ja nad murravad koduloomi.

Maasikas kirjutas taotluses, et 12. jaanuaril kütiti üks hunt kuuepealisest hundikarjast, kes tulid Linnurabast välja üle Vanasauna kinnistu ja suundusid läände.

Samal ööl tulid Maasika sõnul ka eraldi kaks hunti üle kaitseriba. "Hüppasid üle aia, ning käisid veiste söödakoha ümber. Karjas on vastsündinud vasikaid ja ka lõpptiineid veiseid, kelledest üks ka murti ja söödi kolme öö jooksul lõpuni "tühjaks". Kuna tol hetkel ei olnud mulle Linnuse Jahiseltsi poolt antud luba hunti küttida, ei saanud ma ka varitsusjahti pidada," kirjutas ta.

"Esmaspäeval kell 19.39 helistati mulle ja anti teada, et Hoidla kinnistul, mis asub Kodila külas tiheasustatud alal, nähti aia taga hunte. Seal on mul lambad poegimisperioodi ajal, ja seda juba teistkordselt, eelnevalt nägi seal hunte kohalik jahimees," seisab taotluses.

Maasikas märkis, et 2017 aastal murti Kodila ümbruses väga suures koguses lambaid, veis ja vasikaid. 2018. pani ta igal ööl lambad veiste ajamise aedikusse kinni, kuid hundid pugesid ühe korra ka sinna ja murdsid kaks lammast. "Isegi selle meetmega mis on tootjale aja- ja töömahuks suutsid hundid päise päeva ajal lambaid murda," kirjutas ta.

Möödunud nädala seisuga olid jahimehed Raplamaal küttinud viis hunti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles