Põhjanaabrid pärjasid innovatsiooniauhinnaga käeskantavat teraviljamõõtjat

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seade võimaldab muu hulgas müüta otse põllul ka vilja niiskussisaldust,
Seade võimaldab muu hulgas müüta otse põllul ka vilja niiskussisaldust, Foto: www.grainsense.com

Helsingis toimuval Põllutöömasinate messil anti üle Agri-INNO Award, mis on Finnish Fair Foundationi poolt asutatud 5000eurone auhind idufirmale GrainSense, mis on välja töötanud maailma esimese käeskantava seadme teraviljas sisalduva proteiini mõõtmiseks.

Seade võimaldab põllumeestel, seemnetootjatel ja sordiaretajatel mõõta põllukultuuride põhiparameetreid otse põllul ning langetada sel moel otsuseid, mis võivad märkimisväärselt parandada tootlikkust ja kasumlikkust.

Käsiseade mõõdab teravilja ning muude põllukultuuride proteiini-, niiskus-, õli- ja süsivesikute sisaldust. Teenus kasutab GPS-positsioneerimist ja pakub pilvepõhiseid suurandmeteenuseid.

Agri-INNO Award autasu antakse üle aasta ühele Soome inimesele, meeskonnale, kogukonnale või ettevõttele, kes on arendanud innovatiivsust põllumajandussektoris.

Autasu antakse uuenduslikkuse eest, mis rikastab sektori positiivset kuvandit ja mida on võimalik edasi arendada rahvusvaheliselt oluliseks tooteks või teenuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles