Selgunud on mullused parimad piimakarja- ja lihaveisekarjakasvatajad

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Parim piimakarjakasvataja 2017» on Teet Kallakmaa (Metstaguse Agro OÜ).
«Parim piimakarjakasvataja 2017» on Teet Kallakmaa (Metstaguse Agro OÜ). Foto: Jane Lumiste

Neljapäeval, 21. veebruaril toimub maaeluministeeriumis Eesti Vabariigi aastapäeva aktus, kus maaeluminister Tarmo Tamm annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige Madis Reinup kuulutab välja 2017. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) algatusel antakse parimatele piimakarjakasvatajatele aunimetust välja juba kaheksateistkümnendat ja parimatele lihaveisekarjakasvatajatele kaheteistkümnendat korda.

Parimad on:

  • «Parim lihaveisekarjakasvataja 2017» on Vallo Kruusimägi (Nurmetu Charolais OÜ) Lääne-Virumaalt. Šarolee tõugu lihaveiste kasvatamist alustati üle nelja aasta tagasi. Farmis on loomi hetkel 252.
  • «Parim piimakarjakasvataja 2017» on Teet Kallakmaa (Metstaguse Agro OÜ) Järvamaalt. Holsteini piimakarjas on aastalehmi 584, keskmine piimatoodang lehma kohta 10 788 kg ja piima somaatiliste rakkude arv 137 000.

«Tänastel laureaatidel on pika-ajaline ettevõtluse kogemus. On selge plaan, mida on vaja teha ning võimekus ka seda ellu viia. Selline suhtumine toob edu nii põllumajanduses kui ka ettevõtluses laiemalt,» iseloomustas aunimetuse saajaid MES juhatuse liige Madis Reinup.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest. Rohkem infot leiab Maaelu Edendamise Sihtasutuse kodulehelt www.mes.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles