Saaremaal sooritati mullu palju keskkonnakuritegusid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskonnakuritegude arvu Saaremaal paisutasid vähipüüdjad
Keskonnakuritegude arvu Saaremaal paisutasid vähipüüdjad Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees/Scanpix

Oluliselt kasvas eelmisel aastal Saaremaal keskkonnavastaste kuritegude arv, kus 2016. aastal registreeriti kolm juhtumit, mullu aga kümme, kirjutab Saarte Hääl.

Lisaks ebaseaduslikule kalapüügile lisandus möödunud aastal kuritegude statistikasse terve hulk ebaseaduslikult vähipüügilt tabamisi.

Kokku algatas keskkonnainspektsioon 2017. aastal Saare maakonnas 66 väärteomenetlust, millest enim – kokku 23 – oli kalapüügiseaduse vastu eksimisi.

17 menetlust algatati looduskaitseseaduse alusel, üheksa jahiseaduse alusel, jäätmeseaduse rikkumine tõi seitse menetlust, metsaseaduse alusel alustati nelja menetlust. Trahviti kokku 46 inimest ja trahvisumma oli kokku 12 442 eurot. Veel tehti kolm ettekirjutust, neist kaks veeseaduse nõuetega seoses ja üks jäätmenõuetega seoses.

Lisaks väärteomenetlustele algatati ka üheksa kriminaalmenetlust ja need kõik olid seotud ebaseadusliku vähipüügiga. 70 korral avastati ja eemaldati veekogudest ka selge kuuluvuseta püügivahendeid. Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul selgitas, et püügivahendeid võis olla erinevatel kordadel erinev hulk.

Lääne ringkonnaprokuratuuri Pärnu osakonna vanemprokurör Gardi Andersoni sõnul tõstab keskkonnakuritegude numbri kõrgemale keskkonnainspektsiooni hea töö.

Keskkonnakahjuga õigusrikkumisi oli mullu kokku 16 ja kahjusumma kokku 260 820 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles