Kanada hiiglane peagi Eesti põldudel

Ain Alvela
, Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versatile 4WD uued traktorid on eelkõige mõeldud suurte tasaste põllupindade harimiseks, just seal pääseb nende võimsus ja sellest tulenev tootlikkus esile.
Versatile 4WD uued traktorid on eelkõige mõeldud suurte tasaste põllupindade harimiseks, just seal pääseb nende võimsus ja sellest tulenev tootlikkus esile. Foto: Versatile

Eesti põllumeeste käsutusse jõuab sel aastal täiesti uudne traktorimark – Kanadas toodetud Versatile 4WD, mil sõltuvalt mudelist maksimaalselt üle 500 hobujõu.

Kanadas Winnipegis toodetud võimsa keskliigendiga traktori toob Maarjamaale OÜ Flint Kaubandus. Esimene 365hobujõuline mudel on tellitud, see peaks Eestisse pärale jõudma tuleva aasta märtsikuus. Esialgu tuleb kohale täisvarustuses masin, millele juba ka ostja olemas, hiljem on plaanis kohale tuua veel kolm demotraktorit.

Flint Kaubanduse juhataja Jaan Sihv iseloomustab Versatile’i traktorit varustatuselt ja tehnilistelt parameetritelt nagu John Deer’i analoogi, mis aga on nii-öelda suurest vennast hinna poolest üksjagu odavam. Kui palju just, ei söanda Sihv esialgu öelda, aga ikka mitukümmend tuhat eurot, märgib ta.

„See on selline traktor, et piltlikult öeldes võta kätte, värvi roheliseks ja saad John Deer’i, sest sisemuses on neil masinatel palju sarnast,” kinnitab ta. „Plussid on odavam hind ning kasutamise ja hooldamise mugavus ja lihtsus.”

Versatile 2000 seeria kuni 375 hj mudel suudab tehase andmetel harida vähemalt 14 hektarit tunnis.

Sihvi sõnul kasutatakse Versatile’i traktoreid päris palju Venemaal ja Lätis ning seal on masin tõestanud oma head töökindlust. Populaarsus Venemaal on seletatav asjaoluga, et võimsad traktorid on sealsetel suurtel põldudel asendamatud ja Versatile’i kaubamärgi all toodab traktoreid ka Rostselmaš. Just suurt võimsusvajadust arvestades väljuvad sealsest tehaseväravast koguni kuni 620 hj arendavad traktorid. Tootevalikus on ka roomikutega variant, mis väliselt meenutab mõnevõrra Case IH analoogset mudelit.

Versatile 4WD 380

Tootja Kanada, Buhler Industries Inc

Mootor 6silindriline 11,8liitrine Cummins QSX 12 turbo.

Nimivõimsus 375, maksimaalne võimsus 415 hj.

Käigukast 16 x 4 Caterpillar 16F + 4R powershift. Võimalus seadistada automaatne käiguvahetus.

Maksimaalne kiirus 35 km/h.

Liigendi pöördenurk 33 kraadi.

Valikuline diferentsiaali lukustus.

Kütusepaagi maht 946 l, Ad Blue mahuti 95 l.

Hüdropumba võimsus 201 l/min, lisaseadmena võimalik paigaldada Hi-Flow, vooluhulk 401 l/min.

Standardvarustuses neli elektrooniliselt juhitava vooluhulgaga hüdroväljavõtet, tagumine jõuvõtuvõll 1000 p/min, kolme punkti tagumine rippsüsteem.

Täismass 17 236 kg.

Tehase garantii kaks aastat või 2000 töötundi.

Allikas: Flint Kaubandus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles