Kui sõnad ei aita: vald määras majaelanikele tuleohutuse eiramise eest 1000 eurot trahvi (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paneelelamu. Pilt on illustratiivne.
Paneelelamu. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaa vald trahvis Mereranna ühistut 1000 euroga Tahulas asuvas elumajas tuleohutusnõuete rikkumise pärast, sama saatus võib tabada veel kümneid kolhoosiajal ehitatud kortermajade elanikke, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Korstnapühkija Madis Mäe ütles, et Tahula paneelmajas, milles kaheksa korterit kuulub Mereranna ühistule, ei vasta küttesüsteemid tänapäeva nõuetele. Mäe koostas Lääne-Saare valla tellimusel Tahulas asuva korterelamu Kuldne Kodu küttesüsteemide auditi.

Aastaid tagasi keskkütte väljavahetanud ahjudega kaasneb tulekahju- ja vinguoht. «Need ahjud on inimeste omalooming ja praeguste eeskirjade järgi selliseid küttesüsteeme olla ei tohi,» selgitas Mäe. «Lahendus on ehitada majadele peale teistsugused korstnad ja teistsugused küttekolded.»

Madis Mäe rääkis, et Tahula majas puudub korstnapühkijal võimalus ka katusele ronida. «Seal on vana korstna külge kinnitatud redeli ja majaseina vahe meeter ning ei ole võimalik katusele ronida.»

Korteriomanikele pole Saaremaal varem ettekirjutuste mittetäitmise eest sunniraha määratud. Madis Mäe peab aga probleemi väga ulatuslikuks. «See on kõikide maal asuvate paneelmajade probleem üle vabariigi ja sellele pole seni lahendust leitud,» märkis korstnapühkija, kelle sõnul leidub Saare maakonna sadakond korterelamut, kus küttesüsteemid ei vasta tuleohutusnõuetele. «Neid maju on nii palju, et ei taha mõeldagi.»

Madis Mäe sõnul on küttesüsteemidele kehtivad nõuded aja jooksul muutunud. Kui varem võis ühe suitsulõõri peal olla nii ventilatsiooniauk kui ka puupliit, siis nüüd enam mitte. Kui varem võisid ühe suitsulõõri peal olla hoone erinevate korruste ahjud, siis tänapäeval nii ei või.

Loe lähemalt homsest Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles