Eesti toidu kuu üritused osutusid ülipopulaarseks

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse laat
Palamuse laat Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti toidu kuul toimunud üritusi külastas ligi 75 000 inimest. Terve septembri ja osa oktoobrist kestnud teemakuul korraldati enam kui 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali.

«Eesti toidu kuu on muutunud kolme aastaga vahvaks traditsiooniks, mis toob igal aastal kümneid tuhandeid inimesi kodumaisele toidule veelgi lähemale,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Loodan, et Eesti toidu kuu pakkus inimestele uusi maitseid, võimaldas varuda tervislikku toorainet, kodudes uusi maitseid katsetada ning oma toiduvalikut mitmekesistada,» lisas ta.

Populaarseimad üritused

Eesti toidu kuu projektijuhi Kadi Raudsepa sõnul oli Eesti toidu kuu programmis olevatest üritustest tänavu enim osalejaid Paunvere väljanäitusel ja Saaremaa toidufestivalil (mõlemal 18 000 külastajat), Eesti Põllumajandusmuuseumi üritustel (10 500 külastajat), Loodusmuuseumi seenenäitusel (5100) ning Olustvere hoidistemessil ja Vabaõhumuuseumi leivapäeval (mõlemal 4000 külastajat).

«Kõik Eesti toidu kuu algatusega kaasa tulnud festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad väärivad suurt tunnustust, sest ühine tegevus aitab kõige tõhusamalt tutvustada Eesti köögi rikkalikkust,» ütles Raudsepp.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas selle raames korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast «Eesti toit 2015–2020», mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles