Ülevaade karujahist: lastud on juba 39 karu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jorge Sanz/Pacific Press/SIPA/Scanpix

Jahimehed on selle nädala alguse seisuga küttinud Eestis 39 karu lubatud 55-st.

Keskkonnaameti andmetel on Lääne-Viru- ja Ida-Virumaa kütid lasknud mõlemas maakonnas kümme karu, samas tohivad Lääne-Virumaa jahimehed lasta veel kolm karu, aga Ida-Virumaa karude küttimise limiit on täis. Jõgevamaa kütid on lasknud viis karu ja tohivad lasta veel ühe.

Pärnu-, Rapla- ja Tartumaa jahimehed on lasknud igas maakonnas kolm karu ja sellega on Pärnu- ja Raplamaa jahimehed tänavuse karude küttimislimiidi ammendanud. Tartumaa kütid tohivad tänavu lasta veel ühe karu.

Kolm karu on lasknud Harjumaa kütid ja neil on lasta veel neli elukat. Kaks karu on küttinud Järvamaa jahimehed, kes tohivad lasta veel kaks. Ühtegi karu pole tänavu tabanud veel Põlva-, Viljandi- ning Valga- ja Võrumaa ühispiirkonna kütid, kes tohivad lasta vastavalt kaks, kaks ja ühe karu.

Karu küttimismahu otsustamisel arvestavad spetsialistud karu asustustihedust, juurdekasvunäitajaid, arvukuse muutust viimase nelja aasta jooksul, eelnevate aastate küttimisstruktuuri ning 2016. ja 2017. aasta kahjustuste ulatust. Mullu sügisel elas Eestis ligi 700 karu.

Karujahti on lubatud pidada varitsus- või hiilimisjahina 1. augustist 31. oktoobrini.

Eelmisel aastal kütiti Eestis kokku 55 karu, limiit oli 56. 2015. aastal kütiti 49 karu, toona jäi laskmata neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles