Galerii: Selgusid Baltimaade parimad rasketehnika operaatorid

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri teisel nädalavahetusel toimus Lätis esimene Baltimaade rasketehnika operaatorite võistlus, kus selgusid kolme riigi parimad masinajuhid.

Eesti parima rasketehnika operaatori tiitli pälvis Ainer Aksiim (Kopasellid OÜ), kes ütles, et oli üllatunud, et just tema parimaks osutus. «Ma arvasin, et kolleeg oli minust parem ning olen väga õnnelik. See oli suurepärane üritus ning loodan ka järgmisel aastal kindlasti osaleda,» lisas Aksiim. Lätlastest osutus parimaks Normunds Švābs (Conexus Baltic Grid) ning parim leedulane oli Edvinas Jakavicius (UAB Raguvile).

Kokku osales võistlusel 60 masinaoperaatorit Eestist, Lätist ja Leedust. Osalejad pidid juhtima vähem ja rohkem tuntud Caterpillari masinaid, mida nad võistluse käigus võib-olla üldse esimest korda kasutasid. Võistluse tegi põnevaks ka asjaolu, et võistlusharjutused sisaldasid elemente, mis ei kuulu operaatori igapäevatöö juurde. Osavõtjad pidid kasutama oma teadmisi ja kogemusi, et täita ebatavalisi ülesandeid, sealhulgas väikeste objektide tabamine, rehvidest torni püstitamine, vett täis anuma liigutamine ühest kohast teise sisu kaotamata ja suurte tööstusmasinatega tänavapalli mängimine.

«Kolm võistluspäeva olid küll pingelised, kuid kokkuvõttes valmistasid meile suurt rõõmu. Tõestasime, et operaatorite võistlus pole populaarne ainult lätlaste seas, vaid sellest on huvitatud ka valdkonna esindajad Eestis ja Leedus,» ütles SIA Avesco Läti piirkonna juht ja Baltikumi operaatorite võistluse korraldaja Jānis Vīksna.

Iga riigi parim operaator sai auhinnaks reisivautšeri kahele Malagas asuvasse Caterpillari demo- ja koolituskeskusesse (MDLC), mis on maailma üks moodsamaid väljaõppekeskusi. Parima masinajuhi tööandja sai auhinnaks reisi Hispaaniasse.

Lätis varasemalt kaheksa ning Eestis ja Leedus kolm aastat peetud võistlus oli sel korral esmakordselt Baltikumi-ülene. «Järgmine aasta on eriti tähtis, sest siis on operaatorite võistluse kümnes aastapäev. Teeme Avescos endast kõik oleneva, et muuta see väljakutse üheks olulisemaks Caterpillari masinatega seotud sündmuseks kogu Baltikumis 2018. aastal,» ütles Avesco turundusspetsialist Kadri Ahu.

Võistlustulemused leiab siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles