Hundid koduõuel: Saardes murdsid soed majade vahel kolm jäära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad. Pilt on illustratiivne.
Lambad. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ööl vastu esmaspäeva murdsid hundid Kilingi-Nõmme külje all Saarde külas Lemmiku talus elamutest poolesaja meetri kaugusel kolm noort jäära.

«See on ennekuulmatu lugu, varem pole meil sellist asja juhtunud,» sõnas Lemmiku talu peremees Andro Lemmik. «Külarahvas on päris kohkunud, et hundid nii koduõuede lähedal murda julgevad.»

Kolm murtud looma olid ööpäevasel pidamisel eemal suuremast lambakarjast, kes oli küll kohe sealsamas kõrval. Suurema karja jätsid hundid puutumata.

Lemmik avastas murtud loomad alles eile, kui lihakehad olid juba lehkama hakanud. Ühe jääradest olid hundid täielikult söönud, ainult kondid järel, kaks murti lõbu pärast või õpetamaks kevadisi kutsikaid saaki surmama.

Hunte lubatakse Eestis küttida piiratud arvul

Pärnumaa jahimeeste liidu tegevjuht Eero Nõmm ütles, et ta ei imesta huntide julguse üle sealkandis jultunult murdma hakata, sest juba mitu aastat pole lubatud Soomaa ega selle ümbruse hunte küttida, kuna teadlased korraldavad sealsetes hundikarjades seiret.

Mujal Pärnumaal lubati mullu lasta kümmekond hunti, tabati üheksa. Tänavune luba hallivatimehi küttida antakse hiljemalt 1. novembriks, aga kui palju neid kiskjaid jahimeestel tänavu Pärnumaal lasta lubatakse, praegu veel teada pole. «Väga suure tõenäosusega ei lubata hunte Saarde kandis küttida ka tänavu,» arvas Nõmm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles