Nädalavahetuseks maale X - mükoloogiga metsa, näpud mesiseks, esimesed lääne autod ja Vastseliina legendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IX Karksi meefestival
IX Karksi meefestival Foto: Elmo Riig / Sakala

Teeme suud ja näpud mesiseks, meenutame 1990. aastate autosid, läheme mükoloogiga metsa ja taasavastame Vastseliina legendid. Maa Elu portaal on teinud valiku Eesti maakohtades toimuvast ning soovitab nädalavahetuseks linnatornid seljataha jätta.

X Karksi meefestival

8. - 9. septembril Karksi-Nuias

Kümnendat korda toimuv meefestival ja laat hõlmab kauplejaid, käsitöölisi ja meehuvilisi Eestist ja kaugemalt. Toimuvad mesindusalased loengud ja palju muud huvitavat. Etskae, mida meega teha saab.

Vanavanematepäev Eesti Maanteemuuseumis

9. septembril kell 13 Varbuse külas

Sel korral toob traditsiooniline vanavanematepäev muuseumisse 1990. aastatel soetatud autode paraadi. Päeva teeb eriliseks asjaolu, et sulgetakse ekspositsioonihalli uksed ning selle asemele kerkib pooleteise aasta pärast kolmandiku võrra suurem näitusekeskus. Kell 13 algavat paraadi ilmestavad sõidukid vanatehnikaklubidest Levatek ja Vänt. Osalema on oodatud ka kõik teised huvilised, kel kodus töökorras 1990. aastatel soetatud auto. Valik osutus just nende masinate kasuks, kuna uues loodavas näitusekeskuses on üks osa pühendatud autostumisele ja esimestele lääne masinatele, mis Eestisse saabusid. Loe veel.

Õppepäev «Seened»

9. septembril Vitipalus

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutuse seenepäeval korjatakse metsas ühiselt seeni. Kohapeal on ka mükoloog, kes õpetab ja aitab liike määrata. Retk kestab umbes 3 tundi ja seda juhendab mükoloog Kadri Pärtel. Õppepäev on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine. Loe veel.

Palverännupäev Vastseliina linnuses

9. septembril kell 12

Päev täis legende, loenguid ja tõsilugusid palveränduritest, Pühast Ristist ja pealuudest. Külla tulevad «Pirita - Vana-Vastseliina» palverännutee idee looja ja hoidja Lagle Parek, filmimees Jaan Kolberg ja luu-uurija Martin Malve. Loe veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles