Jahihooajal on lastud juba 30 karu - Lõuna-Eesti karud on peidus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu. Pilt on illustreeriv.
Karu. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Jahimehed on selle nädala alguse seisuga küttinud Eestis 30 karu lubatud 55-st.

Keskkonnaameti andmetel on Lääne-Viru- ja Ida-Virumaa kütid lasknud mõlemas maakonnas kaheksa karu, samas tohivad Lääne-Virumaa jahimehed lasta veel viis ja Ida-Virumaa jahimehed kaks karu. Jõgeva-, Pärnu-, ja Tartumaa jahimehed on lasknud igas maakonnas kolm karu, ja sellega on Pärnumaa jahimehed tänavuse karude küttimislimiidi ammendanud. Jõgeva- ja Tartumaa kütid tohivad tänavu lasta veel vastavalt kolm ja ühe karu.

Kaks karu on küttinud Järva- ja Raplamaa jahimehed, kes tohivad lasta veel vastavalt kaks ja ühe karu. Ühe karu on aga tabanud Harjumaa kütid, kellel on tänavu võimalik lasta veel kuus karu. Ühtegi karu pole tänavu tabanud veel Põlva-, Viljandi- ning Valga- ja Võrumaa ühispiirkonna kütid, kes tohivad lasta vastavalt kaks, kaks ja ühe karu.

TAUST

Karu küttimismahu otsustamisel arvestavad spetsialistid karu asustustihedust, juurdekasvunäitajaid, arvukuse muutust viimase nelja aasta jooksul, eelnevate aastate küttimisstruktuuri ning 2016. ja 2017. aasta kahjustuste ulatust. Mullu sügisel elas Eestis ligi 700 karu.

Karujahti on lubatud pidada varitsus- või hiilimisjahina 1. augustist 31. oktoobrini.

Eelmisel aastal kütiti Eestis kokku 55 karu, limiit oli 56. 2015. aastal kütiti 49 karu, toona jäi laskmata neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles