Nahkhiired võivad aidata Jägala jõe hoiuala piire laiendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkhiire tuvastamiseks vajalik ultrahelidetektor.
Nahkhiire tuvastamiseks vajalik ultrahelidetektor. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Jõelähtme vallavalitsus esitas 17. augustil keskkonnaminister Siim-Valmar Kiislerile ettepaneku muuta Jägala jõe hoiuala piire Lundi ja Jägala paisu ning veehoidla võrra ning muuta hoiuala kaitse eesmärke, et kaitsta alal leiduvate nahkhiirte elu- ja varjepaiku. 

«Jõelähtme vallavalitsusse on käesoleval aastal laekunud mitmeid tähelepanekuid kohalikelt elanikelt, et Jägala hoiualal on lendamas, toitumas ja elutsemas nähtud nahkhiiri. Seoses sellega teeme ettepaneku moodustada nahkhiirte kaitseks erikaitseala,» rääkis Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja.

Vallavalitsus tellis parima tulemuse saavutamiseks käesoleva aasta lõpuks valmiva uuringu, et välja selgitada, milliseid nahkhiire liike esineb Jägala hoiualal ja selle ümbruses. «Tänaseks laekunud info kohaselt on hoiualal ja selle vahetus läheduses asuvate paisjärvede ümbruses leitud vähemalt kolm erinevat nahkhiire liiki. Kõik Eestis esindatud nahkhiireliigid kuuluvad nimistusse, mille säilitamine nõuab erikaitsealade moodustamist ja ranget kaitset,» võttis Umboja kokku vajaduse hoiuala piiride muudatusettepanekuks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles