Urissaare «Ladvalava» kõrgus 9 meetri kohal põlispuude otsas

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urissaare Kantri

Möödunud nädalavahetusel vallutasid Karksi valla Univere küla kitsad ja käänulised teed kaabude, ruuduliste flanellpluuside ja teksadega festivalikülastajad. Põldude ja metsa taga asuv koduhoovifestival nautis rekordiliselt suurt publikuhuvi, kahe päeva jooksul külastas Urissaare Rantšo hoovi 1100 inimest.

Reede õhtu avas Paul Neitsovi kontsert euroopas ainulaadsel Ladvalaval. Põlispuude võrasse 9 meetri kõrgusele ehitatud lava pakkus idüllilise kontsertelamuse. Lisaks ladvalava kontserdile astusid pealaval ülesse Jäääär, Curly Strings, Lõõtsavägilased, Kukerpillid ja Urissaare Rantšo majabänd. Saloonis tegi oma debüüdi festivali suurim üllataja Univere Laine.

Kõrvalprogrammides: suupillikool, põllumajanduslik viktoriin, jõllitamise Eesti meistrivõistlused, kantrimehe ja -naise võistlused, arboristilised ekspeditsioonid ja slackline õpitoad, lamba- ja kitseala ja palju muud.

Kantri tähendab Urissaare Kantri kontekstis maalähedust – head muusikat, kohalikust toorainest valmistatud toite ja mõnusalt sundimatut olekut saadab põllult jälgiv lehmakari, hoovil vabalt ringi liikuvad kitsed, heina- ja sõnnikulõhn ning peale mõnede toolide on istumine heinakuhjas.

«Urissaare kantri» on pidu, mis sai alguse kitsa sõpruskonna stiilipeost, kuid on end vääramatu kindlusega kirjutanud suviste seda-peab-nägema-ürituste sarja. Jääb üle vaid loota, et korraldajad rahva ülisoojast vastuvõtust kannustatuna seda ehedat maapidu suuremaks ajada ei soovi. Just sellise, heas mõttes kolkakülas peetava ole-nagu-oled-stiilis ning piiratud hulga inimeste osalusel toimuva lustimaratonina täidab «Urissaare kantri» hädavajaliku niši ka edaspidi.

Priit Oks lubas, et nii ka jääb. «Selline pidu on selgelt ikkagi hoovipeo mõõtu ja me soovime seda nii ka hoida. «Urissaare kantri» on kujunenud rahvapeoks, mis tõmbab ligi ainult rõõmsaid ja heatujulisi inimesi ja meil on selle üle ääretult hea meel. Seda kinnitab kasvõi seegi, et mõlema päeva järel tuli peoalalt kokku korjata vaid üksikud ühikud prügi ning ühtki kaklust ega muud intsidenti ei toimunud,» oli ta külalistele tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles