Nädalavahetuseks maale VII - sõbralik Ruhnu, õunapidu Peipsil ja veel kolm sündmust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi/Scanpix

Luba endale enne taasiseseisvumispäeva midagi ägedat mõnes Eesti maakohas. Maa Elu portaal on teinud valiku maakohtades toimuvast ning soovitab nädalavahetuseks linnatolmu jalgadelt pühkida.

RuhnuRahu festival 2017

18. - 20. augustil Ruhnul

Tõenäoliselt Eesti kõige väiksem kolmandat korda toimuv suvelõpufestival on ainult sõbralikele inimestele. Festivali kavas on filmid, peened muusikud ja plaadikeerajad, kohalik toit ja kauge kohv, talgud saare heaks, sõidud vanalaev «Runbjarniga», loodus- ja kultuurikõnnid, laste töötoad, arutelu ja muu inspireeriv, mida mujalt ei leia. Loe veel.

Hiiu kala ja õlle festival

19. augustil Kassari külas

Kohaliku söögi- ja joogikultuuri festivali eesmärk on tutvustada ajalooliselt väärikaid hiiumaiseid traditsioone ja neid jätkuvalt au sees hoida. Kala on saarel püütud ilmselt senikaua, kui inimene siin elab, ja kohalikku õlut mainitakse ajalooürikutes esimest korda 1284. aastal. Loe veel.

Õunapüha 2017

19. augustil kell 12 Kolkjas

Päev täis kontserte ja traditsioonilist käsitööd. Külastajatel on võimalus osaleda tasuta erinevates õpitubades, nagu keraamiliste savipottide tegemine, kangastelgede õpituba, köiekeerutus, kangatrükk ja paljud teised. Ühtlasi toimuvad ka Kolkja sibula- ja käsitöölaat ning ponisõidud Peipsimaa Külastuskeskuses. Loe veel.

Kirjandusfestival «Eesti kirjanik 2017»

18. - 19. augustil Rupsi külas

Tänavuse festivali keskmes on kestmine – ihus ja vaimus. Nagu juba tavaks saanud, kohtuvad augustikuus Liivi Muuseumis kirjanik, lugeja ning uus eesti kirjandus. Tänavu lastakse end intrigeerida teemal, kas elusolemise mõte seisneb geenide edasiandmises, loominguga üle aja ulatumises, keele ja kultuuri säilitamises või veel milleski muus. Vaatluse all on teemassepuutuvad teosed, piilutakse autorite sahtlisse ja võetakse vabalt. Loe veel.

Urissaare Kantri 2017

18. - 19. augustil Univere külas

Eesti esimene farmifiilingu festival ootab taas kõiki vanu ja tulevasi sõpru! Kõik, mis käib maaelu juurde, sobib ka Urissaare kantri festivalile. Festivalil ootab ees kaasahaarav muusikaprogramm, kus esinevad teiste seas ka juubelit tähistav ansambel Kukerpillid, JÄÄÄÄR ja Paul Neitsov, festivali saloonis toimub ööpidu elava muusika ja veel elavama publiku saatel. Loe veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles