Aiaajaloo päev ja rohelaat viivad juurtele lähemale

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv
Toidukorv Foto: Aldo Luud/Scanpix

Eesti Vabaõhumuuseumis toimub 20. augustil aiaajaloo päev ja rohelaat. Tähelepanu all on koduaianduse ajalugu, traditsioonilised aiataimed ja nende kohalikud sordid. Rohelaadalt leiab aeda uusi istikuid ja lauale kodumaiseid aiasaadusi.

Vanarahvas arvas, et just augustis saavad aiaviljad külge õige maigu ja seetõttu oli kuu teisest poolest alates lubatud õunte ja muude puuviljade söömine ning värske mee mekkimine. Eesti Vabaõhumuuseum tähistab seda aega kodumaist aianduskultuuri tutvustava päevaga.

Keskpäeval algavad Sassi-Jaani talus loengud aiandusest erinevatel ajastutel. Kõnelemas on Tiina Tallinn «Tallinna linnaaianduse ajaloost», Reti Randoja-Muts «1920.-1930. aastate aiandusest» ja Rein Joost «Nõukogudeaegsest aiandusest».

Kell 14 algavatel ringkäikudel muuseumi aedadesse tutvustavad Ingrid Bender ja Anneli Banner kohalike köögiviljasorte ning taluaianduse ajalugu. Lapsed saavad päeva jooksul meisterdada ning aia- ja põllutaimede seemneid tundma õppida. Rohelaata saab uudistada kell 11-16.

Ürituse kavaga saab tutvuda muuseumi veebis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles