RMK võtab kokku tormikahjustused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Scanpix

Nädalavahetusel räsis Eestit äikesetorm, mis tekitas enim kahju Kesk-Eestis Järvamaal ning Lääne- ja Lõuna-Eestis. Torm algas laupäeva pärastlõunal saartel ja liikus õhtuks üle Eesti. Enim kannatasid Eesti keskosa metsad.

Suurimad tormikahjustused on Järvamaal, Pärnumaal ja Viljandimaal, väiksemaid on üle Eesti, ütles Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) metsamajanduse peaspetsialist Rainer Laigu BNS-ile.

Nädalavahetuse tormist põhjustatud kahjustused metsale on Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) andmetel möödunud aastatega võrreldes tavapärasel tasemel.

«Tormikahjustused on tänavu vaatamata tormistele ilmadele väikesed ja võrreldavad tavapäraste aastatega. Suurimad kahjud on Pärnu-, Järva- ja Viljandimaal, kuid ka seal ulatuvad need paarituhande tihumeetrini, mis tormikahjustuse puhul ei ole midagi tavatut,» ütles BNS-ile RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Kristi Parro.

«Tuulemurru puit raiutakse esimesel võimalusel, et ennetada seen- ja putuka kahjustusi. Raie aluseks on keskkonnaameti poolt lubav otsus,» lisas Rainer Laigu.

Nädalavahetusel räsis Eestit äikesetorm, mis tekitas enim kahju Kesk-Eestis Järvamaal ning Lääne- ja Lõuna-Eestis. Torm algas laupäeva pärastlõunal saartel ja liikus õhtuks üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles