Nädalavahetuseks maale VI - suitsusaunad, potikedrad, puuskulptuurid ja ehtne seto toit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsusaun Sokka puhkekeskuses
Suitsusaun Sokka puhkekeskuses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Enne uue nädala saabumist võiks pöörata tähelepanu maal toimuvale - eriti nendele üritustele, mis niisama laia kajastust ei leia, kuid tegelikult üdini huvitavad ja maalähedased on. Maa Elu portaal on teinud valiku maakohtades toimuvast ning soovitab nädalavahetuseks linnatolmu jalgadelt pühkida.

Suitsusaunanädal Haanjamaal

10. - 13. augustil Haanja külas

Saunasõbrad saavad ise kütta sauna, võtta osa sauna töötubadest, kuulata saunalugusid ja head «stepslivaba» muusikat. Oodatud on kõik sauna ja kohaliku pärimuse huvilised, kes soovivad tutvuda traditsioonilise suitsusauna tavade, tarkuste ning tervistava mõjuga. Loe veel.

Kedrafest 2017

13. augustil kell 10 Uhti külas

Uhti Avatud Ateljee kedrafestivalil on võimalik osaleda treimise ja savitöö õpitubades ning osaleda põletusahju pakkimisel ja kütmisel. Loe veel.

XXI Varbola puupäevad «Varbola puu»

8. - 13. augustil Varbola külas

Rahva hulgas puuinimeste laulupeoks kutsutaval sündmusel osalevad nii professionaalsed kui ka harrastuskunstnikud Eestist ja välismaalt. Puuskulptuuride valmimist saab publik oma silmaga jälgida. Viimasel päeval toimuvalt oksjonilt on endale võimalik soetada värske taies. Kultuuriprogramm ja käsitöölaat annavad oma panuse meeleoluka suvepäeva sisustamiseks. Võta piknikukorv kaasa ja mine kohale! Loe veel.

Kogu pere metsapäev

13. augustil Ruunawere postimõisas

Kogu pere metsapäev on üritus, kus leiab aktiivset tegevust nii suurtele kui väikestele loodussõpradele. Toimuvad ekskursioonid, matkad ja õpitoad, autasustatakse parimate metsamajandajate konkursi võitjaid, tutvustatakse erinevat metsatehnikat, -tarvikuid ja -tarkvara ning lasteprogrammi eest hoolitsevad noored metsateadlased. Loe veel.

Seto Külävüü kostipäiv

12. - 13. augustil Setomaal

2017. aastal tuleb kostipäiv viiendat korda. Ka sel korral kestab kostipäiv kaks päeva. Sellest on saanud justkui perenaiste pidu, milleks varakevadest alates ühiselt valmistutakse. Sel aastal on Seto Külävüü 100-kilomeetrisel marsruudil 12 kohvikut. Seto söök on toitev ja tervislik – värsketest komponentidest koosnev. Kostipäeval tõstetakse pjedestaalile parimad kodukokad ja külade kaunimad paigad. Sõir, suulliim, kikkaseenepiirak ja muu selline kraam on kohvikutes au sees. Igal kohvikul on oma müügilett ka. Kui kõhtu enam ei mahu, siis saad kaasa osta. Loe veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles