Nädalavahetuseks maale IV - 3 eripalgelist sündmust maakohtades

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteemuuseumi postitee
Maanteemuuseumi postitee Foto: Aldo Luud/Scanpix

Oled sa kunagi käinud Pedja meiereis või ekselnud massiivses maisilabürindis? Saabuval nädalavahetusel leiab Eesti eri paigust mitmesuguseid sündmusi. Maa Elu portaal on teinud valiku maakohtades toimuvast ning soovitab nädalavahetuseks linnatolmu jalgadelt pühkida.

Maanteemuuseumi sünnipäev

29. juulil Varbusel

Maanteemuuseumi sünnipäeva teemad on tee-ehitus ja teemasinad. Teemasinad lahkuvad masinahallist seoses liikluskasvatuse keskuse ja autoajastu näituse ehitustööde algusega. Lisaks tähistab muuseum 70 aasta möödumist mustkatte kasutuselevõtust ja 70 aasta möödumist esimese Volbergi konstrueeritud teehöövli valmimisest Paides. Loe veel.

Piimamees Tevje

28. juulil kell 19 Pedja meiereis

Jõgeva Linna Teatri suvelavastus Pedja meiereis. Tragikomöödia räägib vaesest rändkaupmehest Tevjest, kelle kurbnaljakate monoloogide põhisisuks on oma perekonna ja eelkõige tema tütarde keerulised elusaatused. Selle taustal kumab aga läbi juutide traagika 20. sajandi alguse Vene impeeriumis, Poltaava kubermangus Ukrainas, Kiievis ja selle lähiümbruse külades. Kui isegi Tevjele tundub olukord kujunevat soodsas suunas, tabab teda ikkagi järgmine löök ja hingeline pettumus. Siiski ei kaota ka peategelane oma huumorimeelt ja lootust parema tuleviku nimel, isegi siis, kui talle teatatakse kogu külarahva küüditamisest. Loe veel.

Mini-Järvamaa maisilabürint

15. juuli - 31. augustil Roosna-Allikul

Roosna-Allikul maisipõllule on rajatud Järvamaa kontuur koos peamiste maanteede, vallakeskuste ning vaatamisväärsustega. Mini-Järvamaa maisilabürinti on paigaldatud infotahvlid ja väljapanekud, mis pakuvad võimaluse tutvuda Järvamaaga, selle ajaloo ning tähtsaimate sündmuste ja inimestega. Loe veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles