Maaeluminister: ka üks mesilaste hukkumise juhtum on liiga palju (1)

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Seoses viimasel ajal aset leidnud mesilaste hukkumisjuhtumitega palus maaeluminister Tarmo Tamm kutsuda mesinikud ja taimekaitsevahendite kasutajad ühisele kohtumisele Maaeluministeeriumisse. Plaanis on anda ülevaade Põllumajandusametile laekunud kaebustest hukkunud mesilaste juhtumite kohta. Lisaks räägitakse Põllumajandusuuringute Keskuse tehtud taimekaitsevahendite jääkide analüüside tulemustest ja arutletakse, kuidas edaspidi uusi intsidente vältida.

Ka üks juhtum on liiga palju

«Kuna hukkunud mesilasi on niivõrd palju, on probleem tõsine,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Selleks, et teemat mesinike ja põllumeestega arutada ning selgitada seni tehtut, olen palunud Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsleril Toomas Kevvail kokku kutsuda ümarlaua. Ka üks mesilaste hukkumise juhtum on liiga palju,» lisas minister.

Hukkumise täpsed põhjused selgumisel

Põllumajandusametile on viimase kahe nädala jooksul laekunud viis mesilaste hukkumisega seotud kaebust neljast maakonnast. Põllumajandusameti ja Veterinaar- ja Toiduameti vastavad järelevalveametnikud on kõikide esitatud kaebuste järel käinud sündmuskohtadel ja võtnud proovid nii taimekaitsevahendite jääkide kui ka mesilashaiguste analüüsiks. Mesilaste hukkumise täpsed põhjused selguvad lähinädalate jooksul.

Ühendatakse jõud

Kolmapäeval 19. juulil kell 13.00 algavale kohtumisele Maaeluministeeriumi väikeses saalis on kutsutud Põllumajandusameti, Veterinaar- ja Toiduameti, Põllumajandusuuringute Keskuse, Eesti Mesinike Liidu, Eesti Kutseliste Mesinike Ühingu, Eesti Meetootjate Ühenduse, Eesti Mesilaste Tõuaretajate Seltsi, Eesti Aianduse Mesinduse Keskseltsi, Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Eesti Noortalunikud MTÜ, Eesti Maaülikooli, KEVILI Põllumeeste Ühistu, Edelaraudtee Infrastruktuuri AS ja AS Eesti Raudtee esindajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles