Võimalik muudatus kalapüügiseaduses

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ARDI TRUIJA/PÄRNU POSTIMEES/SCANPIX

Neljapäeval kell 10 algab Vabariigi Valitsuse istung, kus arutatakse muuseas kalapüügiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kõige olulisem muudatus kalamehe jaoks on vast kalapüügiloa ühendamine ID-kaardiga.

Uus register ja andmekogu

Eelnõuga muudetakse kutselise kalapüügi korraldust. Olulise muudatusena hakatakse kalapüügilube tulevikus väljastama elektrooniliselt. Kutselise kalapüügi korraldusega seotud tehnilise töö võtab maaeluministeeriumilt üle veterinaar- ja toiduamet. Kalalaevade riiklik register kujundatakse ümber kutselise kalapüügi registriks, mis hakkab koondama kogu kutselise kalapüügiga seonduvat teavet. Selle kõrvale asutatakse teadus- ja harrastuskalapüügi andmekogu. Samuti täpsustatakse kalalaevade registris lubatud toiminguid. Lisaks viiakse püügivõimaluse kasutamise kord kooskõlla tegeliku praktikaga. Seaduses tehakse ka mitmeid muid muudatusi, näiteks täpsustatakse väikesaare püsielaniku ajaloolise püügiõiguse jaotamise tingimusi.

Aastas väljastatakse umbes 2500 kalapüügiluba, mille elektrooniline kuju vähendab halduskoormust, näiteks lihtsustab lubade kehtivuse kontrolli. Kaluritele tähendab elektrooniline kalapüügiluba, et nad ei pea enam kaasas kandma püügiõigust tõendavaid dokumente, vaid piisab ID-kaardist. Püügilube väljastab alates 1. detsembrist 2017 veterinaar- ja toiduamet.

Eelnõu on lugemiseks üleval Eelnõude infosüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles