Mesinikel ja taimekaitsetööde tegijatel on omavaheline teavitamiskohustus

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimekaitsevahendit tohib kasutada vaid varahommikusel või hilisõhtusel ajal, mil mesilased ei lenda.
Taimekaitsevahendit tohib kasutada vaid varahommikusel või hilisõhtusel ajal, mil mesilased ei lenda. Foto: Ants Liigus

Seoses alanud taimekaitse hooajaga tuletab põllumajandusamet meelde, et mesilaste ja teiste kasulike putukate kaitsmise eesmärgil kehtivad Eestis juba aastaid õhust pritsimise ja õitsvate taimede pritsimise keeld. Samuti on mesinikel ja taimekaitsetööde tegijatel omavaheline teavitamiskohustus.

Erandina võib õistvaid taimi pritsida ainult siis, kui taimekaitsevahendi kasutamisjuhendil on vastav märge. Sellisel juhul tuleb taimekaitsevahendit kasutada varahommikusel või hilisõhtusel ajal, mil mesilased ei lenda. Põllumehel tuleb vähemalt 48 tundi enne taimekaitsevahendi kasutamist teavitada kõiki mesinikke, kes on endast teada andnud ja kelle mesipuud asuvad kahe kilomeetri raadiuses pritsitavatest põldudest.

Taimekaitsevahendeid tohib majandus- ja kutsetegevuses kasutada ainult professionaal, kes on läbinud vastava koolituse ja omab taimekaitsetunnistust.

Pritsimistöid ei tohi teha, kui tuule kiirus on suurem kui neli meetrit sekundis ja õhutemperatuur üle 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles