Maaeluministeerium osaleb koos valitsemisala asutustega Maamessil

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Tarmo Tamm.
Minister Tarmo Tamm. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maaeluministeerium koos valitsemisala asutustega osaleb 20.–22. aprillil Tartus toimuval Maamessil. Ministeeriumi asutuste ühisstendil arutletakse kolme päeva jooksul Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku teemal.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on käimasoleva Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika uuendamise protsessis väga oluline teha ka Eesti inimeste hääl ja ettepanekud Euroopas kuuldavaks. „Maaeluministeerium viib aprilli jooksul läbi laiapõhjalist huvigruppide kaasamist, et kuulda kõigi seotud osapoolte ettepanekuid ja arvamusi Eesti seisukohtade kujundamiseks. Seepärast kutsume sel aastal ka Maamessil nii põllumehi kui ka teisi messikülastajaid ministeeriumi stendile põllumajanduse tuleviku teemal arutlema,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Euroopa Komisjoni poolt läbiviidava avaliku konsultatsiooni raames on võimalik ühise põllumajanduspoliitika tuleviku teemal arvamust avaldada veel kuni 2. maini. „Peame rääkima kaasa juba praeguses etapis, kuna avaliku konsultatsiooni tulemus saab olema Euroopa Komisjoni jaoks oluliseks sisendiks ja määrab suuresti, milliseks põllumajanduspoliitika pärast 2020. aastat kujuneb,“ lisas Tamm.

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulevikuarutelusid avavad ja selgitavad Maamessil Maaeluministeeriumi põllumajanduse ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand ning põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja asetäitja Kristel Maidre. Stendi külastajatel on kohapeal võimalik  täita küsimustikku, et rääkida kaasa EL ühise põllumajanduspoliitika tuleviku kujundamisel.

Lisaks jagavad ministeerium ja asutused infot toetusmeetmete ja nende taotlemise tingimuste kohta ning ministeeriumi valitsemisala asutused tutvustavad oma tööd. Ühisstendil saab küsida nõu ministeeriumi ja ametite spetsialistidelt. Stendil on võimalik registreerida oma talu või põllumajandusettevõtet osalema 23. juulil kolmandat korda toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval.

Baltimaade suurimal põllumajandusmessil on ühise väljapanekuga esindatud Maaeluministeerium, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA), Põllumajandusamet, Maamajanduse Infokeskus, Maaelu Edendamise Sihtasutus koos MES Nõuandeteenistusega. Esmakordselt on ministeeriumi asutuste ühisstendil väljas ka Veterinaar- ja Toiduameti ning Põllumajandusuuringute Keskuse esindajad. Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti osaleb Maamessi avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles