Uhket infotorni messiplatsile siiski ei kerki

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kutsus külla eelmise aasta Maamess.
Nii kutsus külla eelmise aasta Maamess. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädala pärast algava Maamessi väliplatsi keskele oli messi korraldajatel algselt plaanis rajada üle kümne meetri kõrgune infotorn, mille külgedel pidid rippuma suured LED-ekraanid.

Paraku selgus käesoleva nädala algul, et infotorni sel aastal messiplatsile siiski ei tule.

„Infotorni rajamine koos LED-ekraanidega tõi kaasa mõningaid ootamatuid tehnilisi raskusi, mida ajafaktori tõttu ei olnud võimalik ületada. Tänavuse messi prioriteet oli D-halli laiendamine ning nii ei jäänud aega infotorni murekohtade likvideerimiseks,“ märkis Tartu Näituste messikeskuse kommunikatsioonijuht Henrik Urbel. Lisades, et D-hall tuleb varasemast 1200 ruutmeetri võrra suurem.

Urbel täpsustas veel, et tavakülastaja jaoks messitorni puudumine mõju avaldada ei tohiks, sest torni teine korrus ja kõrgeimal asuv vaateplatvorm oli mõeldud vaid pressi jaoks, kus plaaniti teha videoülekandeid ning fotograafidel oleks olnud võimalik messiplatsi kõrgelt jäädvustada.

Samas lisas ta, et fotograafe ja kaameramehi aitavad taeva alla tõsta kindlasti mõned näitusel osalejad, kel platsidel vastav tehnika väljas. „Maamessi eksponendid on igal aastal lahkelt fotograafe taeva alla tõstnud, kindlasti ka seekord. Kokkulepete sõlmimiseks anname kindlasti oma panuse,“ lausus Urbel.

Infotorni madalamale astmele plaanitud külastajate infokeskus siiski tehakse. „Külastajatele mõeldud infopunkte on tänavu Maamessil kaks – lisaks infopunktile messikeskuse fuajees on küsimuste korral võimalik pöörduda ka messiterritooriumi keskel asuvasse infokeskusesse, mis asub Galerii tee ja Kesktee ristumiskohas,“ tõdes messikeskuse kommunikatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles