Taimekasvatajad saavad üleminekutoetust

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on riigi majandusele kasulikum taastada üleminekutoetused, kui hiljem kulutada palju ressurssi ja aega kodumaise tootmise kriisieelsele tasemele aitamiseks.
Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on riigi majandusele kasulikum taastada üleminekutoetused, kui hiljem kulutada palju ressurssi ja aega kodumaise tootmise kriisieelsele tasemele aitamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Maaeluministeerium saatis kooskõlastusringile põllumajanduskultuuri ja heinaseemne üleminekutoetuse määruse eelnõu. Kokku makstakse tänavu üleminekutoetusi 19,9 miljoni euro ulatuses, millest põllumajanduskultuuri üleminekutoetuse eelarve on ligi kuus miljonit eurot ja heinaseemne üleminekutoetuse eelarve 16 209 eurot.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on riigi majandusele tervikuna kasulikum taastada üleminekutoetused, kui hiljem kulutada palju ressurssi ja aega kodumaise tootmise kriisieelsele tasemele aitamiseks. „Viimastel aastatel on Eestis kriisi tõttu kahanenud piimakari ja Aafrika seakatku mõjul vähenenud sigade arv, kahjusid on kandnud ka teraviljakasvatajad. See näitab kui haavatav on põllumajandustootmine ilma riigipoolse kompenseeriva toetuseta," selgitas ta.

2017. aastal on võimalik taotleda kahte pindalapõhist üleminekutoetust. Põllumajanduskultuuri üleminekutoetust saab see, kes taotleb ühtset pindalatoetust ja kellele on määratud 2006. või 2008. aastal põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetuse toetusõigused. Heinaseemne üleminekutoetust saab taotleja, kellele on määratud 2006. aastal heinaseemne täiendava otsetoetuse toetusõigused.

Eelnõu kohaselt on üleminekutoetuste taotlemine planeeritud PRIA kaudu mais ja toetused makstakse välja käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles