Kasvuhoonsesse võib juba redist ja tilli külvata

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redise võib õue peenrale külvata kohe, kui lumi sulanud ja mullapind natuke pehme.
Redise võib õue peenrale külvata kohe, kui lumi sulanud ja mullapind natuke pehme. Foto: Elmo Riig

Märtsis võib isegi mitteköetavasse kilekasvuhoonesse esimesi köögivilju külvata, väga edukalt sobib selleks puhuks redis, varajane porgand, till, rukola ja muud salatid, sest need kultuurid tahavad jahedamat ja niiskemat kasvukeskkonda. Suurimatel rohenäppudel ongi need külvid juba paar-kolm nädalat tagasi tehtud, sest seemned võib mulda külvata kohe, kui maapind pealt paar sentimeetrit sulanud.

Külvid tasub kasvuhoones katteloori alla peita, esialgu võib loori panna mitmekordselt ja kui taimed tärganud ning arenguks valgust vajavad, jätke peale üks kiht. Kui aga tulemas kangemad külmakraadid, saab loori taimedele taas mitmekordselt peale panna. Loori ei tohi maapinnale pingule tõmmata, sest taimed vajavad kasvamiseks ruumi. Kuna loor laseb vett läbi, ei pea seda kastmise ajaks eemaldama.

Märtsis kasvuhoonesse külvatud varajase porgandi seemnetest kasvavad söömisvalmis juurikad ehk juba jaanipäevaks, aga redist korjate tõenäoliselt juba aprilli lõpus.

Redise võib õue peenrale külvata kohe, kui lumi sulanud ja mullapind natuke pehme. Heal aastal saab seda teha juba aprilli alguses. Kui väljas siiski külm veel, saab katteloori kaitseks peale panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles