Põllumajanduse tippjuht 2017 on Tõnu Post

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oleg Harchenko

Täna, 24. märtsil kuulutati konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ raames viiendat aastat järjest välja põllumajandussektori silmapaisvaim tippjuht, kelleks žürii valis sel aastal osaühing Kõljala Põllumajanduslik juhi Tõnu Posti. Auhinna andis üle maaeluminister Tarmo Tamm.

Kõljala Põllumajanduslik OÜ juhi ning 2017. aasta põllumajandussektori tippjuhi Tõnu Posti sõnul on sedalaadi ettevõtmised positiivsed kogu sektori jaoks, aidates teadvustada ja väärtustada põllumajandusettevõtlust. „On väga suur au saada kolleegide poolt tunnustatud, mistõttu olen ootamatu tähelepanu eest äärmiselt tänulik. Pikka aega põllumajandusega tegelenuna võin öelda, et tegu on sektoriga, kus edu tuleneb eelkõige ettevõttesisesest kuid ka ettevõtete vahelisest heast koostööst,“ lisas Post.

Maaeluminister Tarmo Tamm meenutas, et Tõnu Post on Saaremaa suurima põllumajandusettevõtte juhina tunnustatud nii oma kodusaarel kui pälvinud muidki tiitleid – mõned aastad tagasi valiti ta ka Eesti aasta põllumeheks. „Tean pea aasta Eesti Põllumeeste liitu juhtinud Tõnut tasakaaluka ühistegevuse eestkõnelejana, kes on nii ettevõtluses kui ka ühiskondlikke kohustusi täites kompromisse otsiv, järjekindel ja tulemuslik,“ ütles Tamm. „Kuna Eesti põllumajanduse parem käekäik on selgelt seotud toodangu lisaväärtuse tõstmise ja ühistegevuse suurendamisega, on selle eest hingega seisev juht igati väärt esiletõstmist ning näitab tema stiili ja valitud tee õigsust ning laiemat väärtust,“ lisas maaeluminister.

„Mul on väga hea meel, et põllumajanduse aasta tippjuhiks valiti just Tõnu Post. Läbi aastate on erinevatel ametipositsioonidel tema prioriteediks olnud põllumeeste koostöö tugevdamine – võib öelda, et just selles peitubki võti, kuidas tänases komplitseeritud olukorras põllumajanduses võimalikult edukalt hakkama saada,“ ütles Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus.  

Tõnu Posti autasustati skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tänavuse tippjuhi valimiskomisjoni kuulusid põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas; OÜ Avispeamees juht Jaak Läämemets ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ning Corpore Konverentsid.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud: 

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles