39 väiketootjat jahib parima toiduaine tiitlit

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.
Konkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Foto: Toomas Huik

Sel nädalal toimuvad Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlikud hindamised, mille tulemusena selguvad parimad tooted väikeettevõtetelt. Kõige tihedam on konkurents Lääne-Eesti piirkonnas, kus parima toote võidumärki jahib 24 toodet kaheteistkümnelt tootjalt. Ühtekokku annab toiduvaldkonna ekspertidest koosnev komisjon hinnangu 60 tootele 39 väiketootjalt.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on piirkondlike toidutööstuste roll aastatega üha kasvanud. „Kohalikud väikeettevõtted paistavad silma ennekõike loovate ja üllatavate tootekontseptsioonidega, mis toovad inimeste toidulauale vaheldust ja maitseelamusi ning innustavad ka suurtööstusi rohkem eksperimenteerima,” ütles ta.

Potisepp tõdes, et see tiitel on kasvatanud paljude jaekettide huvi müüa konkursil tunnustatud väiketootjate hõrgutisi oma lettidel.

Piirkondliku konkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja võidutooted tehakse teatavaks 26. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles