Algas osalejate registreerimine avatud talude päevale

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu said huvilised avatud talude päeval külastada 234 talu või muud põllumajandusettevõtet.
Mullu said huvilised avatud talude päeval külastada 234 talu või muud põllumajandusettevõtet. Foto: Kasper Mäe

1. märtsil algas talude ja põllumajandustootjate registreerimine 23. juulil toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale.

See päev annab tootjatele võimaluse leida otsekontakti kaudu püsitarbijaid ning oma töid ja tegemisi reklaamida. „Avatud talude päev kutsub inimesi kohaliku toidu allika juurde ja aitab tugevdada eestimaalaste sidet maaeluga ning annab põllumeestele võimaluse oma toodangut otse tarbijale müüa,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Külastajad saavad sel päeval näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Alatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida 1. maiks veebilehel www.avatudtalud.ee.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu ja põllumajandustootmist, mullu oli osalejaid juba 234.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles