Aafrika seakatk mõjutas sealiha tarbimist vähe

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste poolt inimestele tasuta jagatud konservid, mis
tehtud seakatku tõttu hukule saadetud kodusigade lihast, läksid kui
soojad saiad.
Kohalike omavalitsuste poolt inimestele tasuta jagatud konservid, mis tehtud seakatku tõttu hukule saadetud kodusigade lihast, läksid kui soojad saiad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valdav osa Eesti inimesi ehk 81 protsenti ei ole seakatku tõttu muutnud oma sealiha söömise harjumust, nii selgus Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringust.

Siiski on kaks inimest kümnest oma tarbimist muutnud – sealiha hakkas rohkem ostma üks elanik kümnest ja ebakindluse tõttu ostab sealiha nüüd vähem samuti üks inimene kümnest.

Sealiha ostavad enam noored, väikelinnade ja Kesk‐Eesti elanikud. Ebakindlust väljendasid enam Kirde‐Eesti ja teiste suurte linnade elanikud.

Olenevat haridustasemest on inimesed pisut erinevalt käitunud. Madalaima haridustasemega elanike harjumused muutusid kõige enam ja harjumuspärase tarbimise säilitas vaid 59 protsenti vastajaist: osa neist vähendas ebakindluse tõttu sealiha ostmist ja osa hakkas odavnenud sealiha rohkem ostma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles