Valgetähe teenetemärgid maaettevõtjaile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe IV klassi teenetemärk.
Valgetähe IV klassi teenetemärk. Foto: Margus Ansu / Postimees

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel meie riigi teenetemärgid tänuks 113 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks. Autasustatute seas on ka mõned maaettevõtjad.

Vabariigi Presidendi otsusega pälvis Valgetähe IV klassi teenetemärgi Peetri Puit OÜ juhatuse liige Peeter Peedomaa. 14 aastaga on Peeter Peedomaa asutatud viie töötajaga eesti kapitalil põhinevast puidutöötlemise ettevõttest OÜ Peetri Puit saanud ligi 100 töötajaga kaasaegne firma, mis avas eelmisel aastal Põlvas uue insenerpuidu tootmiskompleksi, olles Kagu-Eestis üheks suurimaks tööandjaks.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvis ka ettevõtja Anti Puusepp, kelle juhitav Palmse Mehaanikakoda OÜ on asutatud pereettevõttena 1992. aastal. Palmse Mehaanikakoda on masinaehitusega tegelev ettevõte, mille põhitegevus traktoritele mõeldud metsaveohaagiste ja tõstukite tootmine ning müük oma kaubamärgi all. Selles valdkonnas on Palmse Mehaanikakoda Euroopas üks turuliidreid.

Valgetähe V klassi teenetemärgi saanute hulgas on Antsla Inno AS ja Sanwood AS juhatuse liige Taimi Hillak, kes on pikaajaline ettevõtluse arendaja ning Eesti Mööblitootjate Liidu juhatuse aseesimees. Ta on ka Valgamaa Kutseõppekeskuse nõunike kogu liige ning Viljandi Kutseõppekeskuse nõunike kogu liige. Taimi Hillak on aktiivne hariduse toetaja ning probleemsete noorte haridus- ja töövõimaluste toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles